Lysabild Kro er oprindelig en stationskro bygget i forbindelse med E kleinbahn i 1898.

PRESSEMEDDELSE Oktober 2020

 

FRA KRO TIL FORSAMLINGSHUS

Familiefester og musikarrangementer mv. har i en årrække været hovedindtægten på Lysabild Kro.

Skiftende adgangsbegrænsninger på grund af Corona har i det sidste halve år har gjort det svært at drive en traditionel landsbykro.

– ” Det er nærmest umuligt at drive forretningen i øjeblikket,” siger kroejer Michael Lee Marek. ”- Vi har netop måttet aflyse et stort musikarrangement i sidste øjeblik på grund af nye, akutte adgangsbegrænsninger.”

Michael Lee Marek har sejlet i mange år som skibskok og har i de sidste 10 år drevet Lysabild Kro. - ” Der har været kro og gæstgiveri i den gamle stationskro i mere end 120 år,” fortæller kroejeren, som nu reber sejlene og sætter en ny kurs.

Lysabild Kro vil fremover blive drevet som forsamlingshus.

” Der mangler faktisk et forsamlingshus på Sydals,” fortsætter kroejeren. – ” Et sted hvor man kan leje sig ind til fester og arrangementer og hvor selv kan stå for maden eller hyre en kok, ligesom der skal være mulighed for selv at medbringe drikkevarer til lukkede familiearrangementer.”

Ideen om at ændre status fra kro til forsamlingshus har lokal opbakning. Den 26. oktober 2020 afholdes der stiftende generalforsamling i en forening som skal stå bag forsamlingsgaarden på Sydals.

Ideer og planer præsenteres på en ny hjemmeside: www.lysabild-forsamlingsgaard.dk hvor man kan få yderligere oplysninger.  

 

Lysabild den  15.10. 2020

 

Yderligere oplysninger: Michael Lee Marek, tlf. 23 80 40 26.